Areola tepel tattoo

Areola Tatoeages

Een areola tepeltattoeage is een geweldige manier om het uiterlijk van de borst te verbeteren nadat deze is aangetast door kanker. Bij borstoperaties kan het nodig zijn om de tepel te verwijderen, waardoor de areola verloren gaat. Dit kan leiden tot verlies van zelfvertrouwen en een gevoel van onvolledigheid bij sommige patiënten. Een areola tepeltattoeage biedt een oplossing voor dit probleem.
 
Een areola tepeltattoeage is een permanente cosmetische ingreep die wordt uitgevoerd door middel van een tatoeage-proces waarbij inkt wordt geïnjecteerd in de huid rond de tepel. Het doel is om de tepelhof en de tepel zo natuurlijk mogelijk te reconstrueren. Het gaat hierbij om de kleur, grootte en vorm.
 
Een belangrijk onderdeel van de genezing na kanker is het terugwinnen van zelfvertrouwen. Dit kan niet alleen worden bereikt door middel van medische behandelingen, maar ook door middel van cosmetische oplossingen. Een areola tepeltattoeage kan bijdragen aan het herstel van het zelfbeeld en de eigenwaarde van de patiënt.
 

Tepeltatoeage (reconstructie) BI-lateraal

Duurtijd behandeling 2u

Tepeltatoeage (reconstructie) UNI-lateraal

Duurtijd behandeling 1u

Wat is een areola tepel tattoo?

Een areola tattoo is een manier om de tepel/tepel hof te reconstrueren doormiddel van een 3D tepel tatoeage techniek. Dit kan om esthetische of medische redenen toegepast worden.

medisch: bv. bij een borst amputatie door borst kanker. in dit geval zal uw chirurg eerst de borst reconstrueren dmv een implantaat of eigen weefsel.

Esthetisch: bv. bij mensen die hun eigen tepelhof kleur te licht vinden en dit dus extra kleur willen geven.

 

Kan ik zelf de kleur en grote van het tepelhof bepalen?

Ja, indien beide tepels gereconstrueerd moeten worden wel. indien dit niet het geval is werken we zo dichtmogelijk naar het kleur en de vrom van de bestaande tepel.

Welke na zorg moet ik toepassen na een areola tattoeage?
 • Eerste uur na de behandeling om de 15min het behandelde gebied groog deppen met een vochtig doekje.
 • s’avonds het behandelde gebied uitwassen met milde shampoo.
 • Gedurende 3 dagen s’morgens en s’avonds een dun laagje terramycine oogzalf aan brengen.
 • 5dagen geen sauna, stoombad, zwembad…
Is een areola tepel tattoo behandeling pijnlijk ?

Na borst amputatie is de behandeling is zo goed als pijnloos. Er wordt hoe dan ook altijd een sterk verdovende zalf gebruikt tijdens deze behandeling.

Ingeval van esthetische tatoeage waarbij de eigen natuurlijke tepel wel nog aanwezig is kan deze behandeling een stuk pijnlijker zijn. dit varieert enorm van persoon tot persoon, ook hier wordt er hoe dn ook gebruik gemaakt van een sterk verdovende zalf.

Hoe lang duurt het genezingsproces?

De huid is ongeveer na 4-6 weken volledig genezen. Nadien is er nog een touch-up nodig om bij te werken waar nodig.

Hoe lang blijft een areola tattoeage?

Het resultaat zal geleidelijk aan vervagen en blijft tot 3jaar mooi. Indien u jaarlijks of twee jaarlijks laat opfrissen kunt u eindeloos lang genieten van het resultaat.

(Opfrissing areola tattoo na 1-2jaar -,150€)

Mag ik onder de scanner/MRI na een areola tatoeage?

Ja! De pigmenten die we gebruiken zijn pigmenten die speciaal ontworpen zijn voor areola tatoeages. Deze zullen dus geen storing geven tijdens de scanner of MRI.

Hoe verloopt een areola tepel tatoeage behandeling?

Alvorens de behandeling begint vraag ik om een toestemmingsformulier in te vullen hiermee gaan we ook na of er geen contra-indicaties zijn, ook bespreken we al jouw wensen en verwachtingen.

We gaan samen in overleg om zo de juiste kleur en vorm te bepalen. Voorafgaand het pigmenteren, tekenen we de de tepel eerst voor met potlood.

Indien gewenst kan u dan nog steeds de vorm aanpassen.

Pas als u 100 procent goed voelt bij de pre-draw gaan we van start met het pigmenteren.
het hele proces duurt ongeveer uur.

Na 6 weken vindt een bijwerking plaats. Bij de bijwerking kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur.
(deze bijwerking is noodzakelijk)

Hoeveel kost een areola tepel tatoeage?

Tepel tatoeage Uni-lateraal (een zijde) €200,-

Tepel tatoeage Bi-lateraal (beide zijden) €400,-

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.